Gratulerer med dagen, alle sammen!

Hilsen til 17. mai-toget fra leder i 17. mai komiteen på Heimdal Tajma Delic-Berge.

17.mai er en spesiell dag for oss nordmenn, men den er kanskje mest spesiell for barna. Det er som regel den eneste dagen hvor de kan spise så mye is de vil – uten at foreldrene kan klage.

Vi går i tog og feirer med god mat og drikke. Vi er sammen med familie og venner. Alle er pyntet og i godt humør. Dette er dagen for å tenke på landet vårt og feire at vi er selvstendige.

Dette er den sterkeste norske tradisjonen og selve grunnlovsfeiringen er noe Norge som nasjon høster stor annerkjennelse for.

Vi lever i et fritt land hvor vi har frie valg, talefrihet og likestilling. Dette er noe vi må sette pris på og være stolte av, for alle har ikke disse privilegiene.

Men en ordentlig 17.mai tale blir ikke det samme uten at Henrik Wergeland blir nevnt. Det var han som startet de 17.mai tradisjonene vi har den dag i dag. Det er hans fortjeneste at vi går i tog, synger sanger og vinker med det norske flagget i rødt, hvitt og blått.

Så, kjære Heimdalinger, la oss ta vare på den friheten som våre forfedre har kjempet så hardt for, og la oss ta vare på det norske flagget som vi alle er så glade i. Vi skal gjøre denne dagen minneverdig og til glede for alle. Vær stolt av flagget vårt, og av Norge! Kjære alle sammen , GRATULERER MED DAGEN !

Jeg vil samtidig benytte anledningen til å oppfordre til å støtte opp om de lokale arrangementene som foregår på skolene i bydelen vår etter toget. Tusen takk til alle sponsorene som har støttet 17-mai arrangementet på Heimdal.