Noe nytt, men mest tradisjon

IMG_278917. mai komiteen er i rute med forberedelser til den store dagen. Tradisjonen tro går 17. mai toget mellom Åsheim og Breidablikk. – Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på at vi endret traseen til 17. mai toget i fjor. Derfor velger vi å gå den samme ruten i år, forteller Tajma Delic-Berge.

Tajma Delic-Berge er nyvalgt leder i 17. mai komiteen på Heimdal. – 17. mai er en nasjonal festdag, og er kanskje mest barnas dag. Dette er dagen der pølse og is står i fokus. Vi treffer familie og venner, sier hun.

17. mai toget alternerer på hvilken vei toget går. I år er det oppstilling på Åsheim kunstgressbane. – Vi er svært takknemlig ovenfor Kattem fotball som lar oss låne fotballbanen til å stille opp toget. Det er ikke så mange andre steder det er rom til det, sier Tajma.

Nytt i fjor var også at Åsheim Skolemusikkorps etter toget marsjere til Kattem skole sammen med skoleklassene. Det vil de gjøre i år også, forteller Tajma. Etter at 17. mai toget har komt frem til Heimdalshallen blir det en kort pause før Åsheim Skolekorps sammen med skoleklassene marsjerer til Kattem skole via Åsheim skole. De som vil kan henge seg på. – Det blir nesten som 17. mai tog nr 2 på Heimdal, sier Tajma.

17. mai komiteen har tatt konsekvensen av at folk blir mer digital. – Fortsatt er det noen som ønsker papirutgaven av programmet for 17. mai, sier Tajma. – De som ønsker det kan henvende seg til en av våre flotte sponsorer. Men programmet er også å finne her på nettsiden vår. Her har vi også planer om å publisere talen som blir holdt før toget går.

Vi i 17. mai komiteen gleder oss til arrangementet på den store dagen, og vi håper at alle får en fin dag, avslutter Tajma Delic-Berge.